Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 09. 2018. 10:21   >>  10:03

U PERJANIČKOM DOMU

Misija Američkog Crvenog krsta u CG

Crveni krst Crne Gore će večeras u Centru savremene umjetnosti – Izložbeni prostor Perjanički dom u Podgorici, otvoriti izložbu fotografija pod nazivom „SAD i Crna Gora: Misija Američkog Crvenog krsta u Crnoj Gori 1919-1922“.

Izložba koja će biti otvorena od 19:30h, dio je projekta “Dugovječno prijateljstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore – Američki Crveni krst u Crnoj Gori poslije Prvog svjetskog rata”, koji je finansijski podržala Američka ambasada u Podgorici.

Izložbu će svečano otvoriti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović, otpravnica poslova Američke ambasade u Podgorici Judy Kuo i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Izložba sadrži fotografije Američkog Crvenog krsta, koje dokumentuju američku pomoć Crnoj Gori neposredno nakon Prvog svjetskog rata i biće propraćena monografijom i predavanjima na ovu temu.

Nakon kratkih uvodnih govora, planirano je i predavanje eksperata koji su radili na projektu, dr Nebojše Čagorovića i dr Slavka Burzanovića, koji će govoriti o djelovanju Američkog Crvenog krsta, sa početkom u 20:00 sati.

Pored Podgorice, gdje će izložba biti otvorena do 30. septembra, planirano je da se izložbe organizuju i u Nikšiću (od 3. do 5. oktobra), Kotoru (od 8. do 10. oktobra) i na Cetinju (od 15. do 18. oktobra). 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније