Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 09. 2018. 06:56   >>  09:03

DANI EVROPSKE BAŠTINE

Izložba Rašovića u Petrovcu

JU Muzeji i galerije Budve I Galatea Gallery iz Podgorice priređuju izložbu slika akademskog slikara Đorđa Rašovića pod nazivom „Evolution” u okviru manifestacije međunarodnog karaktera „Dani evropske baštine”, koja se ove godine realizuje pod sloganom „Umjetnost dijeljenja”.

 

Postavku u Galeriji „Marko Krstov Gregović” u Petrovcu će sjutra u 20 sati otvoriti potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović.

Đorđe Rašović je rođen 05. 06. 1987. godine u Podgorici. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti (FLU) Cetinje 2010. godine (Stepen Bachelor - BA), a 2011. godine (Stepen Specijaliste - Spec. Art). Član je ULUCG-e od 2010. godine. Izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Podgorici.

Pored ove imao je pet samostalnih izložbi: Umjetnički paviljon ULUCG Podgorica, Galerija „Klub” Centra savremene umjetnosti Podgorica, Galerija Stara zgrada Jugooceanije Kotor, Galerija Ljetnikovca „Buća” Tivat i Galerija „Marko Krstov Gregović” Petrovac.

Dobitnik je i sljedećih nagrada: Druga nagrada na festivalu Cest is d’ best - Internacionalna izložba zastavica Zagreb (Republika Hrvatska) 2017. godine i Nagrada na Prvom međunarodnom trijenalu autoportreta i portreta Memorijalne galerije „Dušan Starčević” Smederevska Palanka (Repubilka Srbija) 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније