Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

03. 12. 2018. 11:50 >> 11:24

U PETROVCU

Promocija knjige "S one bande moje gore"

Knjiga "S one bande moje gore", inače, prve knjige autorke Jasenke Lalović, predstavljena je u subotu u Kino sali Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu.

Promocija knjige u kojoj je 60 kratkih priča, održana je pred mnogobrojnom publikom, u rodnom mjestu autorke koja danas živi i radi u Beogradu.

Kako se napominje u saopštenju JU Muzeji i galerije Budve, preko 200 posjetilaca sa pažnjom je slušalo odlomke knjige koje je čitala Vesna Vujošević Labović glumica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Autorka je govorila o procesu istraživanja za knjigu koja je živo dočarala duh vremena i crnogorsku ženu između dva svjetska rata. Posebno vrijedan dodatak knjizi predstavlja riječnik nepoznatih i manje poznatih riječi, dijalektizama, lokalizama i izraza.

O knjizi je govorila i Marina Radulović, slikarka i publicistkinja, koja je, između ostalog, kazala da taj svijet, surov zarad pukog opstanka, Jasenka boji emocijom onog koji zna da život sam ne trpi sudije, i da se ne može i ne smije na pretke drugačije gledati, jer bi time potrli i sami sebe.

"S one bande moje gore" imaće i nastavak koji je u pripremi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније