Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

09. 12. 2018. 20:30 >> 20:18

NAREDNOG VIKENDA

Nikšić ponovo grad boema

Grad pod Trebjesom narednog vikenda biće u duhu nekih ranijih vremena kad je Nikšić bio sa razlogom prepoznat kao grad boema. Vitomir Nikolić, Dugo Krivokapić, Dragan Radulović, Vukman Otašević, samo su neka od legendarnih nikšićkih imena koja se u tom gradu, ali i šire, s ponosom izgovaraju. Sve je spremno za drugi Boem fest.

Nikšićki glumac Vojo Krivokapić još se živo sjeća nikšićkog boemskog života, pjesme, kafana i nezaboravnih druženja u jednom od, kako kaže, posljednjih boemskih gradova na ovim prosotorima.

"Ispričaću jednu anegdotu. U novinama je izašao jedan tekst gdje se po statističkim podacima u Nikšiću više popije nego u čitavoj Makedoniji, a pokojni Dugo je prokomentarisao, onda je popijem koliko čitavo Kumanovo", kazao je glumac Vojo Krivokapić.

Upravo će prvo veče ovogodišnjeg Boem festa biti organizovano u čast Milana Duga Krivokapića, legendarnog aforističara sa kojim je Vojo kaže, često drugovao.

"Izuzetno dobar čovjek, čist, a nadasve je bio čitavog života dijete. Nosio je tu dušu dječiju u sebi", kazao je glumac Vojo Krivokapić.

Boem fest je kulturna, ali i turistička manifestacija, jer velikani poput Vita i Živka Nikolića, Vukmana Otaševića, i drugih, čine da grad bude prepoznat nadaleko, ističu u Turtističkom klasteru Montenegro, jednom od organizatora Boem festa.

"Promovišemo stari duh Nikšića koji je upravo nastao radom i životom naših legendi kojima smo i posvetili Boem fest, a taođe želimo da ovim festivalom promovišemo i Nikšić kao turističku destinaciju, želimo da ovaj festival bude kulturno-turistički proizvod", kazala je direktorica turističkog klastera Montenegro Anđa Vukčević Zorić.

Vojo vjeruje da će i nove generacije održati i sačuvati boemski život u Nikšiću.

"Današnja omladina istinski vrjednuje prave vrijednosti, u smislu slušanja i muzike, govorenja poezije, što me jako prijatno iznenadilo u svim tim lokalima nikšićkim", kazao je Krivikapić.

Zamišljen da slavi velikane i stavraoce iz oblasti književnosti, filma, umjetnosti, glume, Boem fest trajaće dva dana, a raznovrsni događaji biće organizovani u nekoliko lokala u gradu.


Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније