Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

13. 12. 2018. 11:46   >>  11:20

RAZGOVOR SA GORANOM SEKULOVIĆEM

Legitimnost i legalnost odluka Podgoričke skupštine

Publicista i filozof Goran Sekulović je gostovao na Radiju Crne Gore, gdje je promovisao novu knjigu "Podgorička skupština i crnogorski identitet".

Sekulović se u svojoj knjizi osvrnuo da ujedinjenje Crne Gore sa Srbijom pod dinastijom Karađorđević, 1918, što je, kako ističe, bio sudbonosni trenutak u istoriji Crne Gore.

Autor se u emisji "Mozaik" osvrnuo na legitimnost i legalnost odluka te skupštine, koje su osporavane i mnogo ranije i od velikih istoričara i pravnika.

Sekulović se bavi posljedicama Podgoričke skupštine po crnogorski nacionalni i kulturni identitet, ali i odjekom njenih odluka u tadašnjoj javnosti, pa i danas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније