Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

20. 12. 2018. 08:09 >> 07:43

BOGDANOVIĆ I DELIBAŠIĆ

Nagrada podsticaj u daljem stvaralaštvu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je na Cetinju sa ovogodišnjom dobitnicom državne nagrade “Petar Lubarda“ Milkom Delibašić.

Bogdanović je, kako je saopšteno, istakao posebno zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada, koja nosi ime jednog od najvećih crnogorskih slikara dodijeljena upravo Milki Delibašić, koja pripada mlađoj generaciji crnogorskih umjetnika.

Nagrada, smatra on, može biti samo dodatni podsticaj u daljem stvaralaštvu, kako nagrađenoj umjetnici, tako i drugim mladim stvaraocima.

“Time je u izuzetnoj selekciji ovogodišnjeg Salona, koji je prikazao kvalitetan je presjek naše aktuelne umjetničke scene, rad ‘Statičnost unutar prolaznosti vremena’, našao svoje mjesto uz radove crnogorskih velikana, dosadašnjih dobitnika ove nagrade”, istakao je Bogdanović.

Umjetnica Milka Delibašić je još jednom zahvalila stručnom žiriju na dodijeljenom priznanju, koji je kako je istakla, prepoznao vrijednost i kvalitet rada, iako on ne pripada klasičnim umjetničkim formama.

Na sastanku je razgovarano o značaju podrške Ministarstva i institucija kulture mlađoj generaciji crnogorskih umjetnika, koji su izuzetni predstavnici Crne Gore u svijetu.

Tokom razgovora, Delibašić je upoznala Bogdanovića sa svojim dosadašnjim radom, struč

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније