Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

26. 12. 2018. 16:01   >>  15:46

OD 20 SATI

Sjutra novogodišnji koncert CNP-a

Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta biće upriličen sjutra u 20 sati na Velikoj sceni. Nastupiće međunarodne zvijezde umjetničke muzike - operski pjevači Ivana Čanović i Amadi Laga i violinista Juri Revič, uz pratnju Crnogorskog simfonijskog orkestra kojim će dirigovati Grigorij Krasko.

Sopran Ivana Čanović trinaest godina živi u inostranstvu i nastupa širom svijeta. Kaže da su na repertoar novogodišnjeg koncerta uvrstili uvertire i arije iz najpoznatijih opera.

"Tako da smo željeli da uklopimo nešto što je poznato i aktuelno u svijetu, opere koje se često izvode kao što su 'Toska', 'Boemi', 'Turandot', 'Rusalka', 'Travijata' i željeli smo da publika uživa i da im ukrademo neke osmjehe i lijepa osjećanja", kaže operska pjevačica Ivana Čanović.

Crnogorsko narodno pozorište je obnovilo saradnju sa Muzičkim centrom Crne Gore. Rezultat je nastavljanje tradicije božićnih koncerata i organizovanje prvog novogodišnjeg. Umjetnički direktor CNP-a Željko Sošić kritikovao je zanemarivanje naših umjetnika koji su izgradili karijere u inostranstvu.

"Ja smatram da je zadatak crnogorskih institucija kulture da prestanu sa jednom praksom koja je provincijalna i koja je zapravo postala sistematična, a to je da se umjetnici crnogorskog porijekla, koji imaju značajne međunarodne karijere ignorišu i da se prednost daje domaćim snagama kakve god one da su", navodi Željko Sošić, umjetnički direktor CNP-a.

Novogodišnji koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta biće održan sjutra u 20 sati. Ulaznice možete kupiti na biletarnici ili internet prodavnici pozorišta, a cijena je pet eura.

Petra Božović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније