Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

29. 12. 2018. 10:34 >> 10:15

KONCERT U CNP-u

Muzički spektakl opravdao očekivanja

Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta održan je sinoć na Velikoj sceni. Operski pjevači Ivana Čanović i Amadi Laga i violinista Juri Revič uz pratnju Crnogorskog simfonijskog orkestra muzičkim spektaklom, koji je trajao dva i po sata, oduševili su publiku u Podgorici.

Operski pjevači Ivana Čanović i Amadi Laga i violinista Juri Revič sinoć su u Podgorici opravdali status međunarodnih zvijezda umjetničke muzike. Izvodili su atraktivne, ali i vrlo zahtjevne odlomke najpoznatijih opera.

"Moram da kažem da je arija 'Tacea la notte placida' iz opere 'Trubadur' jedna od najtežih ne za večeras, već jedna od najtežih arija za sopranski repertoar.Bila je najteža i publici se najviše svidjela i mnogo sam srećna što sam izabrala baš tu ariju", kaže Čanović.

Tunižanin Amadi Laga je operski pjevač, gitarista i muzikolog. Pobjede na brojnim međunarodnim takmičenjima i slavu donio mu je njegov lirski tenor, fantastična tehnika i emotivno izvođenje. To je i crnogorska publika prepoznala.

"Dopada mi se crnogorska energija. Reakcija publike je bila divna, to je ta mediteranska toplina, kao u Italiji ili Španiji, na primjer, a ta energija je veoma važna za umjetnike, posebno za pjevače", kaže Laga.

Ruski violinista Juri Revič jedan je od najboljih na svijetu. Posljednje dvije godine svira na Stradivarijevoj violini "Princeza Aurora" iz 18. vijeka.

"Bilo da je Stradivari ili neka kineska violina, ne može proizvesti zvuk bez violiniste. Ja imam čast, zahvaljujući fondaciji porodice Goh da koristim instrument iz 1709. godine. To je bilo zlatno vrijeme Stradivarija i naravno, violina na kojoj sviram vrijedi mnogo novca, u pitanju su milioni eura", navodi violinista Juri Revič.

Crnogorsko narodno pozorište je sinoćnim koncertom završilo programe u 2018. godini. Naredne će početi nastupom beogradskog kamernog ansambla "Singidunum" 4. januara.

Petra Božović, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније