Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 02. 2019. 17:04   >>  16:32

KOTOR

Promocija romana "Zabluda Svetog Sebastijana"

Promocija romana "Zabluda Svetog Sebastijana" Vladimira Tabaševića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2018. godinu biće održana u Kinu "Boka" u Kotoru u petak 8. februara sa početkom u 19 sati.

Vladimir Tabašević rođen je 1986. u Mostaru. Studirao je filozofiju u Beogradu.

Objavio je knjige poezije Koagulum (2010), Tragus (2011), Kundak (2012), Hrvatski kundak (2014).

Njegov prvi roman "Tiho teče Misisipi" štampan je samostalno i našao se u užem izboru za NIN-ovu nagradu (2015).
Roman "Pa kao" našao se, takođe, u najužem izboru za NIN-ovu nagradu (2016), a roman "Zabluda Svetog Sebastijana" dobio je NIN-ovu nagradu za najbolji roman u 2018. godini.

Osnivač je i jedan od urednika internet časopisa "Prezupč" koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu. Dobitnik je regionalne nagrade za priču "Rat", u okviru "Biber festivala" i nagrade "Mirko Kovač" za najbolju knjigu mladog autora. Živi u Beogradu.

"Uzimajući kao podtekst priču o Svetom Sebastijanu, Vladimir Tabašević u svom novom romanu problematizuje fenomen žrtve i zablude o njoj. Zablude o nama koji 'činimo dobro', zablude o našim pravedničkim nastojanjima, zablude u kojima često držimo druge kako bi naše 'spasiteljske misije' imale 'publiku'. Poigravajući se sa likovima koji se samodoživljavaju kao pravednici i kao žrtve, autor ispisuje priču o ratu devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, ali i priču o savremenim zabludama u kojima se sjećanja neprestano preobražavaju", navodi se u najavi.

Pisan neobuzdanim i razigranim jezikom, roman "Zabluda Svetog Sebastijana", kako se nadaje, navešće vas da se zamislite prije nego što za sebe kažete da ste "dobri" i da ste "hteli sve najbolje".

Sa Tabaševićem razgovor će voditi prof. dr Slavica Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније