Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Beta, Objavila: R.P. ]

09. 02. 2019. 07:45 >> 17:15

200 RADOVA

Umjetnička zbirka Džordža Majkla na aukciji

Zbirka umjetničkih djela pop pjevača Džordža Majkla, koji je preminuo 2016. godine, biće ponuđena na aukciji.

Na aukciji u Kristiju biće ponudjena djela Dejmijena Hersta, Trejsi Emin i Sare Lukas - članova generacije "mladi britanski umjetnici" - koji su kao i Majkl, zatresli britansku kreativnu scenu 80-ih i 90-ih godina.

Kristijev stručnjak za savremenu umjetnost Kristijan Albu, rekao je da je ta zbirka "portret Velike Britanije 90-ih godina".

Više od 200 radova naći će se na aukciji, među kojima Herstova "Nepotpuna istina" (The Incomplete Truth), stakleno kućište s golubom očuvanom u formaldehidu, koja se procjenjuje na milion do 1,5 miliona funti ( 1,71 milion eura).

Prodaja će biti 14. marta, mada će se neki radovi prodavati na onlajn aukciji od 8. do 15. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније