Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Radio CG, Objavila: J.B.Č. ]

10. 02. 2019. 22:52 >> 22:21

1. MARTA

Smotra recitatora na Cetinju

Osnovna škola "Njegoš" sa Cetinja raspisala je konkurs za 4. Opštinsku smotru recitatora, koja će se u organizaciji te obrazovne ustanove održati 1. marta.

Direktorica Novka Milošević kaže da su poziv uputili svim obrazovnim ustanovama sa teritorije Prijestonice i da će se najbolji recitatori osnovnih škola sa područja opštine Cetinje, takmičiti u kategorijama od prvog do petog razreda i od šestog do devetog razreda, dok će se u trećoj kategoriji predstaviti učenici srednjih škola.

"Svaka škola može prijaviti najviše sedam kandidata, a prijava treba da sadrži: ime i prezime kandidata, razred, ime i prezime mentora, ime autora i naziv pjesme koju će recitovati. Prema propozicijama takmičenja treba pripremiti jednu pjesmu po izboru, s tim što nije dozvoljeno da kandidati prijave istu pjesmu kao prethodne godine", navela je Milošević i dodala da će recitatore ocjenjivati stručni žiri, dok je koordinatorka takmičenja profesorica maternjeg jezika i književnosti Ljiljana Perišić.

Milošević je rekla da je značaj takmičenja veliki jer kod djece razvija kreativno izražavanje i samopouzdanje.

"Kriterijumi za ocjenjivanje recitatorskog nastupa biće izbor pjesme primjeren uzrastu i polu, akcentuacija i dikcija, ostvarivanje misaono-emotivnih sadržaja pjesme, prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja. Žiri će dodijeliti po tri nagrade (I, II, III mjesto) u svakoj kategoriji", istakla je Milošević koja smatra da je takmičenje opravdalo očekivanja jer je prepoznat veliki broj talenata i više djece je uključeno u vanastavne aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do petka, 22. februara.


Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније