Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ tvcg; Objavila: M.M ]

16. 02. 2019. 16:06 >> 15:38

ZBIRKA DRAGANE TRIPKOVIĆ

"Kirka i druge drame" promovisana u KIC-u

Kirka i druge drame, prva zbirka dramskih tekstova, autorke Dragane Tripković promovisana je u KIC-u Budo Tomović. Riječ je o djelu, koje će, po riječima kritike, značajno doprinijeti crnogorskom dramskom stvaralaštvu.

Rijetki su oni izadavači koji doprinose crnogorskom savremenom dramskom stvaralaštvu, pa je i zbog toga posebno važna svaka nova knjiga u kojoj su objavljeni dramski tekstovi. Kirka i druge drame, Dragane Tripković, objavljena u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja, biće značajno štivo za našu književnost.

“Kirka i druge drame, zbirka je dramskih tekstova među kojima su Kirka, Mlijeko u prahu, Smjena i Biljke za kraj.Od ove četiri, tri drame su izvedene na različitim scenama. Tripković koja pripada prvoj generaciji dramaturga sa Cetinja kaže da poziv dramaturga u Crnoj Gori i dalje nije shvaćen kako treba. No, lakše je nego nekada.

Dragana Tripković, drmaturg je i scenarista i jedan od osnivaca Alternativne teatarske kompanije Atak. Pored drama, objavila je i zbrike poezije Ljubav je kad odeš, Pjesme i stihovi od pijeska. Članica je Crnogorskog Pen centra i Crnogorskog drustva nezavisnih književnika.

Anka Radović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније