Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B

22. 02. 2019. 10:05   >>  09:33

U SUBOTU

"Sedam dana" u Dodestu

Predstava "Sedam dana", sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće igrana u subotu 23. februara, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramu višestruko nagrađivane hrvatske spisateljice Tene Štivičić, režirala je Alisa Stojanović.

Komad problematizuje motive tranzicijskog vremena i novoformirane identitete savremene stvarnosti u kojoj različiti junaci različito reaguju na promjene. Petoro junaka drame vatreno zastupaju lična uvjerenja o ispravnosti sopstvenih odabira. Njihove životne priče i činjenja odjek su neurotičnih društvenih procesa, čak i onda kada im se čini da rade sve kako bi ih promijenili. Ovo je priča o Nataši i ljudima oko nje...

Drame Tene Štivičić, koja živi i radi u Londonu, izvode se širom Evrope i u SAD-a. Dobitnica je najznačajnijih priznanja u regionu, među kojima se izdvaja Evropska nagrada za novu dramu.

Igraju: Branka Femić/Maja Šarenac, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović i Ivona Čović Jaćimović.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju potpisuje Jelisaveta Tatić-Čuturilo, akompozitor je Ivan Brkljačić. Lektorka je Dubravka Drakić, asistent reditelja Senad Šahmanović, a asistentkinja scenografa Smiljka Šeparović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније