Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 02. 2019. 20:45 >> 20:13
5

U ČETVRTAK

Promocija knjige Adnana Čirgića u Nikšiću

Promocija knjige Adnana Čirgića "Natprirodna bića u tradicijskoj kulturi Crnogoraca" biće održana 28. februara u 19 sati u Nikšiću.

Organizuju je Fakultet za crnogorski jezik i književnost - Cetinje i JU Zahumlje. Knjiga je objavljena u biblioteci Montenegrina kao 20. knjiga te biblioteke Fakulteta za crnogorski jezik i književnost − Cetinje.

Recenzenti tog izdanja su Novak Kilibarda, najpoznatiji proučavalac usmene književnosti i Tomislav Z. Longinović, profesor slavistike, antropologije i uporedne književnosti na Univerzitetu Viskonsin i Univerzitetu Harvard. Urednici izdanja su Aleksandar Radoman i Novica Vujović.

Kako je navedeno u najavi, Čirgićeva knjiga podijeljena je na poglavlja:

UVOD, Crnogorski sveci – nacionalni heroji i nasljednici prethrišćanskih božanstava, Đavo i dukljan, Tenac, Čuma, Vještica, Mora, Zduhač, Div i psoglav, Zmija i zmaj i Zagrobni život između starije tradicije i aktuelnoga monoteizma.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније