Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

05. 03. 2019. 11:25 >> 10:52

OZAN I BOGDANOVIĆ

Dobri odnosi CG i Turske u oblasti kulture

Odnosi Crne Gore i Turske u oblasti kulture su dobri, ocijenila je ambasadorka Turske u Podgorici Songul Ozan, navodeći da će u toku svog mandata u Crnoj Gori dati svoj doprinos njihovom daljem snaženju.

 

Sa ambasadorkom Ozan danas je na Cetinju razgovarao ministar kulture Aleksandar Bogdanović, a tokom susreta bilo je razgovora o dosadašnjoj saradnji u oblasti kulture i planovima za realizaciju novih, zajedničkih projekata.

Ministar Bogdanović je, kako je saopšteno, istakao važnost što skorijeg potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti kulture, čiji su tekst dvije strane već usaglasile.

"Potpisivanjem navedenog dokumenta definisaćemo projekte i aktivnosti koje ćemo realizovati u narednom periodu", rekao je Bogdanović.

Ozan i Bogdanović su razgovarali i o značaju već pokrenutog istraživanja i proučavanja arhivske građe koja sadrži značajne podatke o istoriji Crne Gore, a nalazi se u turskim arhivima i iskazana je podrška dvije strane za nastavak saradnje u ovoj oblasti.

Sagovornici su razmotrili mogućnost podrške Turske agencije za saradnju i koordinaciju "Tika" osnivanju kreativnih habova u Baru i Podgorici, ali i drugim aktivnostima koje Ministarstvo realizuje u oblasti kreativnih industrija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније