Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: M.L.B.

12. 03. 2019. 10:31 >> 10:04

NA VELIKOJ SCENI

Predstava "Otvoren kraj" u CNP-u

U srijedu 13. marta u 20 sati na Velikoj sceni biće izvedena predstava "Otvoren kraj" Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića.

U predstavi igraju: Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović. Muzičari su: Vjera Nikolić (klavinova) i Mladen Nikčević (gitara).

Za scenografiju i kostimografiju zadužena je Ivanka Vana Prelević, muziku Vjera Nikolić, asistent režije je Zoran Rakočević a izvršna producentkinja je Janja Ražnatović.

“Otvoren kraj” je komad o nerazumijevanju, nedostatku iskrenosti i (ne)otvorenosti. Troje ljudi u kasnoj mladosti sučava se sa posljedicama iz prošlosti, svim onim što su im roditelji ostavili u nasljeđe, sa onim što su “otac, njegov otac, pa njegov otac i njegov otac, žvakali godinama”. Pri pokušaju da kažu jedni drugima ono o čemu se godinama ćutalo, likovi ove drame se susrijeću sa pasivnošću i površnošću koja oko njih i u njima vlada.

U devet “poglavlja”, kroz lične drame, ruši se iluzija da nam je sada dobro i dolazi se do svijesti da je, zapravo, u savremenom malograđanskom urbanom svijetu vrlo zagušljivo i nezdravo do smrti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније