Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

27. 08. 2013. 12:08 >> 12:08

DJELA IZ IZOLACIJE

Posthumno objavljuju priče Dž. D. Selindžera

Autori nove biografije o slavnom piscu Džeromu Dejvidu Selindžeru, tvrde da su riješili jednu od najvećih književnih tajni: na čemu je autor kultnog romana "Lovac u žitu", radio u drugoj polovini života.

Dejvid Šilds i Šejn Salerno, čija će biografija o Selindžeru biti objavljena 3. septembra, dok će dokumentarac izaći samo tri dana poslije, planiraju da objave niz njegovih posthumnih tekstova 2015., prenosi Tportal.



Dugogodišnjem istraživanjem biografi su prikupili najopsežnije izvještaje o neobjavljenim materijalima i oslanjaju se na "dva nezavisna i odvojena izvora", koja su, tvrde, "dokumentovala i potvrdila njihove informacije.

Prema tvrdnjama dvojice autora biografije čuvenog pisca, jedna od novih Selindžerovih knjiga fokusirana je na junaka "Lovca u žitu" Holdena Kolfilda i njegovu porodicu, dok se neke bave ratnim godinama Selindžera i njegovim zanimanjem za istočnjačke religije.  U novim knjigama biće i priča o porodici Glas iz novela "Freni i Zui".

Od početka šezdesetih, kada se povukao iz javnog života spekulisalo se šta je književnik radio u samonametnutnoj izolaciji.

Dobro je poznato da je čuveni autor pisao - sam Selindžer je, u intervjuu Njujork tajmsu 1974., otkrio da svaki dan piše, ali samo za sebe. Ipak, niko pouzdano ne zna o čemu je Selindžer pisao, a nema ni konkretnih dokaza šta je pisac čuvao u svom sefu u kući u Nju Hempširu.

Salerno, a ni Šilds, nijesu sarađivali sa Selindžerovom udovicom kada su pisali knjigu. Takođe, oni nijesu bili pretjerani poznavaoci Selindžerovog djela. Salerno je holivudski scenarista poznat po filmu "Armagedon" i planiranom nastavku "Avatara".

Selindžerova biografija, koja će brojati 700 strana, sadrži i mnoge rijetke fotografije i pisma kao i do sada nepoznate detalje o piščevim ratnim godinama i kratkom prvom braku.

Tu je i intervju s Džin Miler s kojom je proslavljeni romanopisac bio dok je bila maloljetna. Miler je bila i inspiracija za priču "Za Esme".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније