Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

20. 03. 2019. 13:13 >> 12:38

USPJEH KRALJEVSKOG POZORIŠTA U NIŠU

Dvije nagrade glumcima u predstavi "Kapital"

Glumci predstave "Kapital", u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom nagrađeni su u dvije kategorije u Nišu, na prvom Festivalu balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", koji se održavao od 11. do 19. marta.

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija nagrada za najbolju mladu glumicu pripala je Jeleni Laban, a Specijalna nagrada dodijeljena je glumačkom ansamblu predstave "Kapital" (Jelena Šestović, Jelena Laban, Stevan Vuković i Pavle Prelević).

Nagradu za najbolju predstavu, žiri kojim je predsjedavala Mia Begović, glumica iz Zagreba, a članovi bili glumica iz Skoplja Katarina Kocevska, glumac i reditelj iz Arada Bogdan Kostea, ambasador Crne Gore u Srbiji i reditelj iz Podgorice Branislav Mićunović i glumac i profesor iz Prištine Enver Petrovci, je dodijelio predstavi "Sumrak bogova", a nagradu za režiju Daliboru Mataniću.

Pored stručnog, odluke su donosila još dva žirija - Žiri okruglog stola kritike i Žiri novinara.

Žiri okruglog stola kritike za najbolju predstavu većinom glasova dodijelio je predstavi "Sumrak bogova", SNG Maribor, u režiji Dalibora Matanića i dramatizaciji Ivora Martinića.

"Kako je naznačeno u obrazloženju žirija, naglašavaju da je odluku donio većinom glasova i da su u užem izboru bila još dva veoma vrijedna ostvarenja, "Kad bi Sombor bio Holivud" Kokana Mladenovića, Narodno pozorište Sombor, i "Kapital" Andraša Urbana, Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju", navodi se u saopštenju Festivala.

Žiri novinara priznanje za najbolju predstavu takođe je dodijelio ostvarenju "Sumrak bogova" .

U devet festivalskih dana prikazano je 10 predstava iz osam zemalja, od kojih osam u takmičarskom programu . Kroz salu Narodnog pozorišta u Nišu prošlo je oko 5.000 gledalaca, a na sceni je za njih igralo stotinak glumaca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније