Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

23. 03. 2019. 10:33 >> 10:02

NA ZIMSKOJ SCENI "LJETOPISA"

Izložba "Flame" Jelene Vušurović

Izložba mlade crnogorske slikarke Jelene Vušurović sa Cetinja, otvorena je u četvrtak na Zimskoj sceni "Barskog ljetopisa", čime se ušlo u završnicu ove manifestacije.

Izložba pod nazivom "Flame" otvorena je u Dvorcu kralja Nikole, a o radu mlade umjetnice govorila je Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i selektorka likovnog programa.

"Najnoviji ciklus radova donosi raznovrsje ekspresija materijalizovanih na platnima uljanim i akrilnim pigmentima, kombinovanim tehnikama. Simbolički naziv ciklusa referira na unutarnji plamen, plamen duše, čije žarište tinja i rasplamsava u zavisnosti od poticaja, a oni su razni, emotivna stanja, promjene raspoloženja, utisci, sjećanja,iskustva. Sve se očituje na platnima Jelene Vušurović", navela je Miranović na otvaranju.

Vušurović je kazala da umjetnici ne treba da puno pričaju, zato slikaju, a onda je publika tu da prepozna umjetnikovu energiju.

Nakon osnovnih studija grafike na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Vušurović je upisala i specijalističke studije (smjer slikarstvo) koje je završila 2018. godine. Smatra da su akademsko obrazovanje i nadgradnja od izuzetne važnosti za uobličenje nečijeg talenta.

Izložba "Flame" je otvorena za javnost narednih mjesec dana.

Posljednji martovski program, sljedećeg četvrtka, rezervisan je za ljubitelje pisane riječi. U Dvorcu kralja Nikole 28. marta u 20 časova biće održano autorsko veče Elvedina Nezirovića, književnika i novinara iz Mostara čiji stvaralački opus čini nekoliko knjiga poezije, jedan roman, kao i nekoliko knjiga sabranih priča.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније