Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 04. 2019. 10:40 >> 10:39

U MOJKOVCU

Premijera baletske predstave "Uzaludna predostrožnost"

Zvuci baleta "Uzaludna predostrožnost" umirili su za trenutak prepunu salu Centra za kulturu "Nenad Rakočević" u Mojkovcu, iskreni i brojni aplauzi podstakli su sjajnu baletsku postavu da svojom igrom ispune oči i srce gledalaca koji su u najvećem dijelu po prvi put imali priliku da gledaju baletsku predstavu.

Ovako je doživjela izvođenje predstave Baletske škole "Princeza Ksenija" u Mojkovcu, direktorica Centra z akulturu "Nenad Rakočević", Ljulja Jokić.

"Producent i direktor projekta Vanja Pantović, koja je utemeljila baletsku školu Princeza Ksenija“, poklonila je kroz ovaj projekat „Reverans sjeveru“ jedan izuzetan dar, jednu fantastičnu predstavu koja je oduševila sve prisutne. Veličanstvena interpretacija Jovice Begojeva u ulozi mladića Kolena i zanosna Milana Vujović u ulozi Lize, u ljubavnoj priči koju je tako dobro „ometala“ mama Simona koju je izvanredno iznio Željko Grozdanović. U svakom trenutku osjećao se pozitivan i duhovit kontakt između izvođača i publike. Možda su u predstavi „ostali bez“ nevjeste i snahe ali su otac Jovan Dabović i sin Alen – Slavko Kalezić, razveselili i nasmijali prisutne", kazala je Jokić.

Mlađa i starija grupa balerina dale su svoj pečat ovoj predstavi pomažući svojoj drugarici Lizi. Sigurno da su mnoge od prisutnih djevojčica upravo zbog njih poželjele da budu balerine. Za njihovu čarobnu i besprekornu igru zaslužna je pedagog Emma Veljić. Sjajna ekipa ljudi koja nije bila na sceni je zaslužna za postavljanje scene, za muzičke i svjetlosne efekte i kostime... Baletska predstava baletske škole "Princeza Ksenija" koja je premijerno izvedena u Centru za kulturu Mojkovac, oduševila je prisutnu publiku. Po prvi put, pored zaposlenih u Centru u organizaciji su učestvovali volonteri SSŠ "Vuksan Đukić", koje je vodio profesor Vidoje Minić.

"Uzaludnu predostrožnost" pored publike u Mojkovcu pogledali su i zaljubljenici baleta i u Bijelom Polju. Producentkinja i direktorica projekta Vanja Pantović je ovu turneju posvetila svom ocu Batriću Baću Rakočeviću.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније