Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 04. 2019. 14:00 >> 14:06

BOGDANOVIĆ-ŠILEGOV

Kultura osnov za intenziviranje saradnje

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović nastavio je zvaničnu posjetu Republici Sjevernoj Makedoniji susretom sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim. Oni su zaključili kako današnji susret treba da bude polazna tačka za saradnju tokom predstojećeg perioda, što će ujedno predstavljati i bitan doprinos danas potpisanom Programu o kulturnoj saradnji Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije.

Tokom razgovora više riječi bilo je o značaju aktivnog učešća lokalnih zajednica u procesima koji se tiču unaprjeđenja kulture, ali i o mogućnostima koje se odnose na eventualnu saradnju Skoplja i crnogorskih gradova u toj oblasti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, Bogdanović je ukazao na mogućnost uspostavljanja saradnje nacionalnih i lokalnih ustanova kulture iz Crne Gore i Skoplja, navodeći kako na tom polju prepoznaje velik potencijal, prevashodno kada je u pitanju oblast kulturne razmjene i međunarodnih projekata.

On je naglasio i kako Ministarstvo kulture sprovodi mjere u okviru uspostavljanja centara za kreativne industrije, dodajući kako će oni biti idealno mjesto za realizaciju različitih programa kulturne razmjene, uključujući pritom i stvaraoce iz Skoplja.

Šilegov je upoznao Bogdanovića sa ključnim aktivnostima koje Grad Skoplje preduzima u pravcu jačanja kulturne scene, ali i aktivnosti koje se odnose na status kulturne baštine u prijestonici Sjeverne Makedonije.

"Sagovornici su zaključili kako današnji susret treba da bude polazna tačka za saradnju tokom predstojećeg perioda, što će ujedno predstavljati i bitan doprinos danas potpisanom Programu o kulturnoj saradnji Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije", navodi se u saopštenju.

Pored ministra Bogdanovića, sastanku je prisustvovala i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji Jelena Milačić.

Tokom posjete Skoplju, Bogdanović je obišao Arheološki muzej i Muzej makedonske borbe za nezavisnost, gdje se susreo sa direktorom Arheološkog muzeja Goranom Sanevim i direktoricom Muzeja makedonske borbe za nezavisnost Danijelom Nikolovom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније