Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

21. 04. 2019. 11:33   >>  11:34

U KRALJEVSKOM POZORIŠTU

Sjutra predstava "Zašto ostajemo u provinciji"

Predstava "Zašto ostajemo u provinciji", u režiji Blagoja Micevskog, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom sjutra u 20 sati.

Predstava je rađena po motivima Čehovljeve drame "Tri sestre", kao i eseja filozofa Martina Hajdegera "Zašto ostajemo u provinciji". U njoj će se koristiti stihovi Miroslava Mike Antića, kao i autorski tekstovi režisera, dramaturga i glumaca.

Dramatizacija i dramaturgija je povjerena Steli Mišković, scenografija Valentinu Svetozarevu, kostimi Micevskom i korepeticija Vjeri Nikolić.

U predstavi glume Ana Vujošević, Marija Đurić, Maša Labudović, Omar Bajramspahić.

"Naša predstava bi se lako mogla nazvati i 'Tri sestre i brat' - intimna provincijska priča o raspadu jedne građanske porodice, usamljenosti, dezorjentisanosti, iluzije o životu, čeznji, idealizmu. Ipak mi se čini da je najbolje da se ona zove po kratkom Hejdegerovom eseju, koji je meni na neki način objasnio, ono što bih ja htio da objasnim predstavom – Zašto ostajemo u provinciji", kazao je Micevski.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније