Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

25. 04. 2019. 16:37   >>  16:38

IZABRANO 716 RADOVA

Otvoreni "Mali likovni susreti" na Cetinju

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan otvorio je jubilarne, desete „Male likovne susrete“, koje organizuje Srednja likovna škola „Petar Lubarda” sa Cetinja. Za izložbu je izabrano 716 radova, od pristiglih 2.849 radova iz 81 osnovne škole i dva ateljea.

 

Tema ovogodišnjeg konkursa Malih likovnih susreta bila je „Da imam čarobni štapić“. Kašćelanu je tom prilikom i uručena zahvalnica za podršku školi u vidu donacije.

„Uvijek je zadovoljstvo slaviti uspjehe koji su rezultat predanog rada i zalaganja, i očiglednog talenta, bez kojeg nema umjetnosti, niti umjetničkog stvaranja. Mali likovni susreti značajno doprinose popularisanju likovne umjetnosti, promociji i prepoznavanju talenata. Samo umjetnost i kultura imaju moć da govore jezikom koji je razumljiv različitim generacijama, različitim nacijama, i sa istim nabojem u različitim vremenima“, kazao je Kašćelan na otvaranju.

Kašćelan je rekao da je značaj Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ za umjetničko obrazovanje odavno prevazišao lokalne, pa i nacionalne okvire.

„Iz ovih klupa, ili bolje da kažem iza ovih štafelaja i umjetničkih radionica, izašla su mnoga poznata imena i trasirala put generacijama koje tek umjetnički stasavaju. Zato je naš stalni zadatak briga o nastavnicima, tehničkom osoblju, a prije svega o učenicima. Dokaz tome je i ovaj naš susret kada zajedno obilježavamo za neke možda mali, a za nas i naš grad važan jubilej – deceniju postojanja Malih likovnih susreta. Ovdje nije samo riječ o godišnjoj aktivnosti jedne srednje škole, već o kulturnom događaju koji okuplja veliki broj učenika iz svih krajeva Crne Gore, koji su prirodna baza za umjetničko obrazovanje i kasnije umjetničko stvaranje. Čestitam djeci, školama i ateljeima koji su poslali radove, a posebno učenicima koji su nagrađeni i čija djela će se naći u katalogu Malih likovnih susreta“, naveo je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније