Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Radio Crne Gore, Objavila: J.B.Č. ]

30. 04. 2019. 23:16 >> 23:23

CENTAR ZA KULTURU MOJKOVAC

Opremiće dječje odjeljenje Gradske biblioteke

Gradska biblioteka koja radi u sklopu Centra za kulturu "Nenad Rakočević" priprema se za opremanje dječjeg odjeljenja za šta je sredstva obezbijedilo Ministarstvo kulture, što je, u neku ruku, jedan od osnovnih programskih ciljeva te ustanove a koji se odnosi na približavanje knjige najmlađima, kazala je, Radiju Crne Gore, direktorica Centra za kulturu Ljilja Jokić, navodeći brojne aktivnosti koje su u toku i koje je ta ustanova realizovala u ovom mjesecu.

"U toku je rad likovne radionice koja se nalazi u likovnom salonu kojom rukovodi mr Mladen Blažević za koju vlada veliko interesovanje a polaznici radionice će svoju kreativnost prezentovati na zajedničkoj izložbi koja će biti organizvovana narednih dana", kazala je Jokić.

Ona je podsjetila na nedavnu promociju knjige "Nemiri lutajućeg pjesnika" Veljka Veljovića koncert Art Mix Montenegro ali na događaje koji slijede i koji su posvećeni mladim mojkovčanima.

Nešto ranije u Centru za kulturu odigrana je predstava "Žena koja je skuvala svog muža" Korifej teatra iz Kolašina, predstavljena knjiga "Sumrak suverenizma" Milorada Ražnatovića i premijerno na sjeveru izvedena predstava Baletske grupe "Princeza Ksenija" te prikazan film "Balkanska međa".

Kraj mjeseca posvećen je dramskom amaterizmu kojim rukovodi Vučeta Rakočević, kada će premijerno biti odigrana jedna od predstava koje su u pripremi i sa kojom će se mojkovčani, najvjerovatnije, predstaviti na predstojećem FDACG u Bijelom Polju.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније