Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

04. 05. 2019. 17:20   >>  17:18 1

BOGDANOVIĆ SA ITALIJANSKOM PRINCEZOM

Saradnja u kulturi jača veze sa Italijom

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa princezom Marijom Gabrijelom od Savoje, kćerkom posljednjeg kralja Italije Umberta II.

Tokom susreta na Cetinju, Bogdanović je poželio sagovornici dobrodišlicu u Crnu Goru, naglasivši značaj njene nove posjete u kontekstu tradicionalno sadržajne saradnje naše države i Italije.

Ta saradnja, kako je on istakao, posebno je plodonosna na polju kulture, gdje dvije države u kontinuitetu zajedno rade na realizaciji više projekata.

Princeza Marija Gabrijela od Savoje kazala je kako Crnu Goru doživljava posebno bliskom državom, tim prije jer je ona unuka kraljice Jelene. Iz tog razloga, kako je dodala, posebno joj je drago što Crna Gora i Italija danas imaju izuzetne odnose, ali i što je kultura jedno od polja zahvaljujući kojima posebno jačaju veze dvije države.

Bogdanović i princeza Marija Gabrijela od Savoje detaljnije su govorili i o mogućnostima njenog i doprinosa Kluba lidera, procesima koji se tiču kulture u Crnoj Gori.

S tim u vezi, ministar Bogdanović informisao je sagovornicu o ključnim programima i projektima Ministarstva kulture, posebno akcentujući kreativne industrije.

Takođe na sastanku je razmatrana i mogućnost organizovanja izložbe posvećene crnogorskoj princezi, a italijanskoj kraljici Jeleni, iz njenog života nakon udaje, a koju bi dominantno činili predmeti i dokumenta iz zaostavštine porodice Savoja.

Princeza Marija Gabriela od Savoje u Crnoj Gori boravi sa saradnicima iz Kluba lidera, u kojem su uticajni ljudi iz sfere javnog, društvenog i političkog života Švajcarske, Italije i Francuske.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније