Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 05. 2019. 09:28   >>  09:35

31. JULA

"Sergej Ćetković i Orkestar mladih talenata" na KotorArt-u

Sergej Ćetković, jedan od najomiljenijih muzičara u Crnoj Gori i regionu, nastupiće na KotorArt Don Brankovim danima muzike, udružen sa orkestrom muzičkih škola "Vida Matjan" iz Kotora i "Mokranjac" iz Beograda. Koncert pod nazivom "Sergej predstavlja Orkestar mladih talenata" zakazan je za 31. jul na Stadionu malih sportova na Benovu, u Kotoru.

KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama organizuju koncerte koji su postali prepoznatljivi po interesantnom zvučnom preplitanju popularne i umjetničke muzike.

Organiuzatori festivala navode da će to biti izvanredna prilika da se sluša malo drugačijea verzija Sergejevih pjesama koje će on pjevati pred publikom u pratnji benda i orkestra.

"Na koncertu će, pored Sergeja, sa Orkestrom mladih talenata nastupiti i dvojica izuzetnih mladih muzičara, oboista Filip Bosiljčić iz Beograda i harmonikaš Boško Tujković iz Kotora. Jedan od važnih ciljeva ovakve saradnje upravo je usmjeren na učenike koji će se, družeći se i radeći na zajedničkim probama, učiti po prvi put o svemu što jedan kompleksan orkestarski projekat podrazumijeva na putu do svoje realizacije na sceni", navode organizatori.

"Spajajući učenike dvije muzičke škole, iz Kotora i Beograda, sa izuzetnim gospodinom i izvođačem kakav je Sergej Ćetković, pružamo djeci priliku da se upoznaju, druže, steknu iskustvo sviranja sjajnih aranžmana na sceni gdje će se prožimati umjetnička i popularna muzika. Publici pružamo jedinstven koncert Sergejevih hitova uz pratnju mladih nada i zvuke gudačkog orkestra koji će značiti i popularizaciju klasične muzike kod šireg auditorijuma kroz djela orkestarskog repertoara koji će se to veče čuti", istakli su iz PR službe Festivala.

U okviru Coca-Cola Stage-a, kako dodaju, Festival pruža priliku publici da čuje popularnije muzičke zvuke, pritom vodeći računa da se zadrži visok nivo umjetničkog izraza. Tako su već u okviru serijala programa Coca-Cola Stage nastupala neka od najznačajnijih imena popularne muzike bivše Jugoslavije, od Arsena Dedića i Josipe Lisac do Amire Medunjanin, a u Kotoru su prvi put zajedno nastupili sjajni džez muzičari – pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić i, njima umjetnički i familijarno bliski vokali, Gabi Novak i Bisera Veletanlić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније