Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

09. 05. 2019. 13:19   >>  14:08

FESTIVAL U BULJARICI

Darko Rundek stiže na Sea Dance festival

Jedan od najznačajnijih muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije Darko Rundek sa svojim sastavom "Ekipa", održaće koncert na glavnoj bini Sea Dance festivala.

Rundek je već gotovo 40 godina jedan od najaktivnijih i najpopularnijih autora, najprije sa kultnim bendom "Haustor", a zatim i kao solo izvođač koji će tik uz obalu mora izvesti neke od vječnih numera kao što su "Apokalipso", "Šal od svile", "Makedo", "Sanjam", ali i neke od novih numera među kojima su "Tamni jorgovan", "Pješčane oluje", "Crni dusi" i brojne druge.

Kako napominju u saopštenju organizatoro ove manifestacije, svoj nastup na ovogodišnjem Sea Dance festivalu potvrdila je i Slovenka crnogorskog porijekla Senidah, balkanska muzička senzacija, vlasnica megahita "Slađana", koji broji preko vrtoglavih 36 miliona YouTube pregleda.

U karijeri dugoj deset godina, Senida Hajdarović je postala prepoznatljiva po svojoj autentičnoj pojavi i muzičkim izrazom koji predstavlja spoj različitih žanrova (R&B, hip-hop, trep), te po jedinstvenom vokalu.

Atmosferu u Buljarici upotpuniće i zvijezde prve balkanske hip-hop izdavačke kuće "Bassivity". Biće to svojevrsni hip-hop festival u festivalu sa najslušanijim domaćim rap hitovima koji u zbiru premašuju i stotinu miliona YouTube pregleda. Uz Senidu, na listi su i legende zagrebačkog trapa Kuku$, regionalni trap guru Fox, kao i "Surreal", jedan od najpopularnijih izvođača na regionalnoj rep sceni prepoznatljiv po neposrednom i originalnom stavu. Sa njima stižu i popularni hip-hop kolektivi "Hazze" i novosadski "Bekfleš", poznati po sjajnim nastupima uživo.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedjelje, 1. septembra, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi. Najava da će najuspješniji muzički producent 21. vijeka David Geta predvoditi program do sada najjačeg izdanja Sea Dance-a, zajedno sa vodećim njemačkim DJ i producentom Robin Šulcom, kao i francuskim hit duom "Ofenbach" izazvala je nezapamćeno interesovanje za festival, koji će prema prvim najavama posjetiti publika iz preko 30 različitih zemalja.

Očekuje se da će šesto po redu izdanje Sea Dance-a biti i najinternacionalnije. Nova iznenađenja i velika imena koja će nastupiti na ovogodišnjem festivalu biće objavljena uskoro.

Sve brže nestaje serija Sea Dance ulaznica koja za samo 24.99 eura donosi sva tri festivalska dana, što predstavlja čak 50 odsto uštede u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji se mogu naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 100 eura, a prodaju se u GIGSTIX mreži na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. U prodaji su i mjesta u festivalskom kampu što posjetiocima donosi gotovo nedjelju dana na obali mora po cijeni od samo 25 eura po osobi. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne druge opcije za smještaj i prevoz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније