Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

04. 06. 2019. 22:54   >>  23:02

MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA

Odabrani najbolji radovi djece o kulturnoj baštini

U okviru poziva za dostavljanje priča o kulturnoj baštini, realizovanog u okviru Nedjelje posvećene stvaraocima baštine, u nacionalnoj selekciji izabrano je pet radova djece od 12 do 18 godina, koji će biti proslijeđeni na dalju međunarodnu evaluaciju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, izabrani su radovi Teodore Radulović, 12 godina, Krsta Pejovića, 13 godina, Luke Ćatovića, 13 godina, Berne Cikić, 14 godina i Tijane Todorović, 15 godina.

Odabrani radovi će biti dostavljeni na dalju međunarodnu evaluaciju, a pobjednik poziva biće izabran na evropskom nivou.

"Nedjelja posvećena stvaraocima baštine je međunarodna manifestacija realizovana pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i Evropske Komisije u okviru obilježavanja 9. maja Dana Evrope, sa ciljem podizanja svijesti o značaju kulturne baštine za društvo. Poziv za dostavljanje priča bio je namijenjen djeci uzrasta od 12 do 18 godina, zainteresovanoj za učenje, istraživanje i promovisanje kulturne baštine i njenih vrijednosti, a priče su se podnosile na veb adresu http://www.europeanheritagedays.com/European-Heritage-Makers-Week/", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније