Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 09. 2013. 16:39 >> 16:39

DO 11. SEPTEMBAR

VII Hercegnovski strip festival

U Herceg Novom će sjutra početi VII Hercegnovski strip festival koji će trajati do 11. septembra.

Otvaranje ovog jedinstvenog festivala, u 20 časova u Dvorani Park, obilježiće izložba Tihomira Čelanovića. Tokom pet dana planirano je nekoliko radionica i filmskih projekcija, ali, "stub" festivala i ove godine čine izložbe, kojih će biti četiri.

Prema riječima organizatora, Nikole Ćurčina, ove godine prvi put je ostvarena i saradnja sa Maticom crnogorskom, u čijim prostorijama, u Njegoševoj ulici, će u subotu veče biti postavljena izložba Jane Adamović, dobitnice nagrade časopisa Think - Thank 2012.

Nakon toga Ćurčin je kao poseban segment festivala najavio i intervju preko Skype-a sa Igorom Kordejom, jednim od najpoznatijih svjetskih crtača stripova.

"Ja se uvijek trudim da sve što će biti prikazano na festivalu bude kvalitetno, ali ako baš nešto moram da izdvojim onda je to intervju sa Kordejom koji je ove godine nagrađen i "vitezom kulture" u Francuskoj", kazao je Ćurčin.

Novina će bii i pokretanje prvog strip-magazina, koji će biti posebno promovisan.

"Nastojaćemo da napravimo pravi strip magazin koji će izlaziti redovno na trafikama, a u prvom broju, pored brojnih ilustracija i priča o stripovima, jedan dio biće posvećen i hercegnovskom festivalu stripa", poručio je Ćurčin.

Najveći dio programa biće predstavljen u Art Street-u, u ulici Vasa Ćukovića na Škveru, gdje će biti organizovane i brojne umjetničke radionice i izložbe.

Festival će biti zatvoren u srijedu, 11. septembra, u Art street-u, u 18 časova, nakon kreativne radionice "Svi crtaju".

(radio Jadran)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније