Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

13. 06. 2019. 16:20 >> 16:20

BOGDANOVIĆ PORUČIO

Ministarstvo će pomoći autorima "Kreativne CG"

Izložbu „Kreativna Crna Gora“, koja je u maju postavljena u Udruženju likovnih umjetnika Crne Gore, sinoć je obišao ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Bogdanović je istakao kako će Ministarstvo kulture pomoći autorima kako bi njihovi proizvodi bili što dostupniji na tržištu.

 

On je razgovarao sa 11 autora koji su dobili podršku na prvom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji realizuje Ministarstvo kulture.

Tokom događaja, autori su predstavili svoje proizvode, a više riječi sinoć je bilo i o mogućnostima njihovog plasmana. U tom kontekstu, Bogdanović je istakao kako će Ministarstvo kulture pomoći autorima kako bi njihovi proizvodi bili što dostupniji na tržištu.

“Tokom obilaska, istaknuto je i kako je program „Kreativna Crna Gora“, kroz koji su stvaraocima obezbijeđena sredstva, prostor ili oprema za rad, rezultirao nizom proizvoda namijenjenih serijskoj produkciji. Pritom, riječ je o prvim projektima te vrste u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog, tokom razgovorima sa autorima, Bogdanović zaključio je kako je program „Kreativna Crna Gora“ za sada ispunio očekivanja, ali i kako uskoro slijedi raspisivanje drugog konkursa, tokom kojeg će Ministarstvo kulture podržati još niz novih ideja i stvaralaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније