Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

18. 06. 2019. 13:24   >>  13:24

U ČETVRTAK

Izložba Miomira Popovića u Budvi

U četvrtak, 20. juna od 20 časova u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Budvi biće otvorena izložba slika Miomira Miše Popovića , odnosno njegovog legata koji se čuva u Polimskom muzeju.

Izložbu će otvoriti predsjednik Skupštine Opštine Berane Novica Obradović.

Na izložbi će biti predstavljena 22 rada velikog formata, rađena tehnikom ulje na platnu. 

Kustoskinja izložbe je mr Milijana Istijanović . Izložba će biti otvorena do 10.jula.

Miomir Mišo Popović rođen 1929. u Priboju. Diplomirao je Filozofskom fakultetu i Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani i Beogradu, u klasama prof. Rika Debenjaka, prof. Cuce Sokić i maestra Mila Milunovića.

Živio je u Beranama, Beogradu i Parizu. Popović je priredio šesnaest samostalnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu. Kolektivno je izlagao je na više od stotinu izložbi i prestižnih salona u zemlji i svjetskim metropolama: Beogradu, Skoplju, Novom Sadu, Parizu, Njujorku, Nici, Kanu, Ženevi, Kvebeku. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.Preminuo je u Parizu 2010.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније