Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 09. 2013. 21:37 >> 21:37

ISKORISTILA OBOLJENJE

Kožu iskoristila kao umjetničko platno

Naša koža priča o nama. Svaka modrica, pjega i crvenilo govore o tome šta radimo i gdje smo bili.

Fotograf Arijana Pejdž Rasel iz Njujorka boluje do dermatografije, rijetkog stanja kože, stanja u kojem imuni sistem slobađa prekomjerne količine histamina, tako da i najmanji dodir na njenoj koži ostavlja tragove (traje oko trideset minuta). To joj omogućava da crta na svojoj koži i fotografiše krajnji rezultat. Rasel je umetnica, platno i finalni proizvod.

Šare koje se ojapvljuju na njemom tijelu podsjećaju na kožu reptila i ratničke šare. Neki bukvalno pričaju priče ispisanim tekstom na njenim nogama, dok druge povezuju njene pjege u sazvježđa.

Slike istovremeno prikazuju ranjivost i moć, jer iako Rasel kaže da njena koža reaguje "nekontrolisano", ona koristi ovu nježnost da prevaziđe uobičajene granice našeg tela.

Za pisanje teksta ili kreiranje apstraknih obrazaca na stomaku, ramenima, nogama i licu, umjetnica koristi tupu iglu za pletenje, a nastanak neobičnih umjetničkih djela ne stvara bol. Rasel je odlučila da tragove na koži fotografiše, a do danas su njene fotografije izložene u galerijama širom SAD-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније