Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 07. 2019. 16:12   >>  16:11 7

KOMISIJA UTVRDILA

Etnografskom muzeju nedostaje 106 eksponata

Državna komisija za nadzor revizije muzejskih predmeta i dokumentacije Narodnog muzeja Crne Gore predstavila je polugodišnji izvjestaj o eksponatima za koje se sumnja da su nestali iz Muzeja. Revizijom je utvrđeno da u Etnografskom muzeju nedostaje 106, a u Umjetničkom 25 eksponata. Aleksandar Berkuljan koji je pokrenuo čitavu priču o nestalim predmetima tvrdi da u izvjestaju koji je upućen Vladi nedostaju bitni podaci.

Predstavnici državne komisije ,kažu, da su izvještaji revizionih komisija etnografskog i umjetničkog muzeja rađeni u skladu  sa važećim pravilnikom, da ce spisak predmeta koji nedostaju dostaviti medijima , a da čekaju na izvještaje ostalih muzejskih  jedinica.

“Do početka decembra mora se podvući crta. Znaće se šta nedostaje u Narodnom muzeju, na koji su način nestajali eksponati i gdje su sada”, kazao je predsjednik komisije Dragan Jurić.

Aleksandru Berkuljanu nije dozvoljeno da prisustvuje predstavljanju polugodišnjeg izvještaja, a želio je , kaže, pitati ko je izbrisao podatke iz si zvjestaja koji je  predstavljen Vladi Crne Gore

Berkuljan tvrdi da se u skraćenom izvještaju upućenom Vladi pominju se samo osam pištolja, a dokumentacija pokazuje da ih je u Muzeju bilo više od 30, da pored ostalog nema podataka o slikama koje su poklonjene, a nijesu zavedene, da osam slikama pera počeka niko nije prijavio.

Milanka Sredanović, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније