Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

06. 07. 2019. 12:34   >>  12:34

KOTOR ART: FESTIVAL ZA DJECU

Izvedena predstava "Monstrumi", danas "2062"

Peti dan 27. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu koji je dio ovogodišnjeg KotorArt festivala obilježilo je nekoliko programa.

Na Ljetnjoj pozornici je u okviru glavnog pozorišnog programa izvedena predstava "Monstrumi" u produkciji Trupe Duda Paiva i Teatra Korzo iz Holandije, a čiji koncept i režiju potpisuje Duda Paiva.

U predstavi su igrali Žoze Veses, Kat Smit i Tim Velreds, a lutke Dude Paive fascinirale su najmlađu publiku iz prepunog gledališta.

Prije ove predstave iz selekcije pozorišnog programa, na Pjaci od kina je, u okviru programa Dječijeg scenskog stvaralaštva, publika imala priliku da pogleda predstavu "Batina je iz raja izašla", Dramskog studija "Prazan prostor" iz Podgorice.

U Perastu, kao dio programa Festivala gudača, bio je upriličen koncert "Bečka razglednica gudača".

Edukativno-teorijski program juče je obilježio okrugli sto na temu "Značaj nacionalnih ASSITEJ centara i promocija pobjednika konkursa ASSITEJA", organizovan u Kulturnom centru "Nikola Đurković".

Kako se ističe u saopštenju organizatora, danas će na Ljetnjoj pozornici u 21 sat biti izvedena predstava "2062" koja je produkcija, ali i ideja i koncept, pa i glumačka igra Karle Kracht i Andrésa Beladieza iz Španije.

Ova predstava se na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu realizuje uz podršku AC/E, (Acción Cultural Española), program internacionalizacije španske kulture (PICE).

Takođe, kroz nekoliko programa, danas oživljava i scena na Trgu od oružja, pa se u 19 sati očekuje izvođenje Narodnog folklorno-etnografskog kolektiva "Vrbičenjka" iz Ukrajine, u okviru programa Dječijeg scenskog stvaralaštva, dok će nakon toga JPU "Radost" iz Kotora na istom mjestu izvesti "Vrtićki ples".

U Muzeju grada Perasta nastavlja se program Festivala gudača, pa je za večeras za 21 sat zakazan koncert "Perastina", polaznika muzičke radionice.

"Kada je u pitanju dnevni program, u 12 sati će u prostorijama Kulturnog centra 'Nikola Đurković' biti organizovana i radionica za roditelje u saradnji sa Centrom za uzajamno vaspitanje 'VidiMe', pod nazivom 'Digitalna generacija: ideje, izazovi, inspiracija'. Program se organizuje u okviru edukativno-teorijskog segmenta festivala" navodi se u saopštenju.

Još drugih programa pripremljeno je za šesti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније