Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

07. 07. 2019. 14:44   >>  14:43

BOGDANOVIĆ

Globalni brend snima reklamu u CG

Jedan od najznačajnijih globalnih automobilskih brendova od danas u Crnoj Gori snima reklamu, što je rezultat programa „VR Montenegro“, iza kojeg stoji producentska kuća „Artikulacija“, a koji je podržan programom Ministarstva kulture „Kreativna Crna Gora“.

Riječ je o jednom od najznačajnijih dosadašnjih rezultata cjelokupnog programa „Kreativna Crna Gora“. Naime, prvi put u Crnoj Gori, renomirani globalni klijenti izabrali su lokacije za snimanje zahvaljujući VR opremi.

Današnji početak snimanja posjetio je i ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je kazao kako primjer ideje „VR Montenegro“ govori da saradnja javnog i privatnog sektora u oblasti kulture može imati izuzetne efekte.

Od samog početka, vjerovali smo u projekat „VR Montenegro“, koji smo prepoznali kao izuzetnu ideju „Artikulacije“ – i tek koji mjesec bio je dovoljan da vidimo prve konkretne benefite. Od ovakvih projekata svi možemo imati mnogo koristi, a posebno Crna Gora kao destinacija. Snimanje visokobudžetnih reklama i filmova na našim lokacijama, koje od sada predstavljamo i posredstvom VR opreme, snažan je doprinos i razvoju sektora kulture i ekonomije u cjelini – kazao je on.

Dodajući da se raduje uspjehu kompanije „Artikulacija“, ministar Bogdanović najavio je kako tekućeg mjeseca slijedi raspisivanje drugog konkursa u okviru programa „Kreativna Crna Gora“.

Ohrabruje nas i napredak ostalih projekata koje smo podržali putem „Kreativne Crne Gore“. Ovog mjeseca očekuje nas raspisivanje drugog konkursa, pa još jednom pozivam umjetnike koji imaju ideje iz oblasti kreativnih industrija da se prijave, s obzirom na to da pripremamo još izdašniji budžet – istakao je on.

Vlasnik producentske kuće „Artikulacija“ Ivan Đurović naglasio je kako mu je drago što je i ovim događajem potvrđeno da program „Kreativna Crna Gora“ počiva na realnim osnovama.

Kada smo aplicirali za program, naš cilj bio je da vrlo brzo vratimo novac koji je država Crna Gora uložila kroz konkurs i mislim da smo već na dobrom putu. Svih ovih godina pričam da - osim što film ima svoju umjetničku i težinu u smislu emancipacije koju država može da dobije - filmska industrija upravo kroz ’production service’ može izuzetno da vrati državi sva ulaganja – rekao je on.

Đurović je kazao kako upravo ’production service’ jeste izuzetan potencijal – kako za crnogorske kinematografe, tako i za samu državu.

Dakle, ’production service’ je nešto što donosi enormna sredstva, stotine miliona eura – ne negdje daleko, nego u zemljama regiona. Često pominjem Hrvatsku, koja je snimanjem „Game of Thrones“ ili „Star Wars“ postala više nego prestižna turistička destinacija, praktično to prevazilazi sam brend Dubrovnika. Stoga, nadam se da ćemo sa našom opremom, sa onim što smo ponudili kao sasvim inovativnu stvar u domenu ’film scoutinga’ i ’location managementa’, to postaviti kao standard, ne samo u Crnoj Gori nego i šire, jer smo apsolutni pioniri u tome. Upravo reditelj ovog projekta, koji je snimao za apsolutno sve najjače automobilske brendove na svijetu, danas je kazao kako još nije imao priliku da se sretne sa ’scoutingom’ uz taj obim tehnike – zaključio je on.

Snimanje reklame trajaće više dana i to na šest lokacija u Crnoj Gori. Kako je već navedeno, producentski tim globalnog automobilskog brenda sve je lokacije izabrao uvidom posredstvom VR tehnologije – odnosno bez prethodne posjete Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније