Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 07. 2019. 22:14   >>  22:14

OTVARANJE SJUTRA

Izložba Nikole Godman u Perjaničkom domu

Izložba umjetnice Nikole Godman pod nazivom “Peripeheral points of view” biće otvorena u utorak, 9. jula u 20 sati u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji Perjanički dom.

 

Nikola Godman rođena je 1986. godine u Gotlandu u Švedskoj. Danas živi i radi u Holandiji. Završila je Akademiju Likovnih umjetnosti „Gerrit Rietveld“ u Amsterdamu. Učesnica je više umjetničkih programa i radionica. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi u Holandiji i inostranstvu.

“Trenutno se moje istraživanje bavi perifernim perspektivama i seoskim identitetima. Pošto je sporedni pogled ljudskog vida, periferno se definiše kao nešto što „se dešava na ivici nečega“ kao i „ne tako važno kao nešto drugo“ (Kembridž rječnik). Periferno, postojeći na ivici onoga što se percipira ili ne, vjerujem da ima potencijal za preispitivanje fokusiranog/normativnog pogleda – ono što je u fokusu ima i centralnu pažnju. Kroz moj rad, istražujem odnose između perifernog vida i konotacije koje ono ima sa periferijama grada/granicom civilizacije. Šta periferija može reći o centralnom pogledu?“, kazala je umjetnica.

Izložbu koja se može posjetiti do 30. jula, otvoriće kustoskinja Teodora Nikčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније