Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

12. 07. 2019. 22:05   >>  22:05

PROJEKAT MINISTARSTVA KULTURE

Počela izrada multimedijalne platforme "Živimo kulturu"

Ministarstvo kulture danas je ozvaničilo izradu multimedijalne online platforme "Živimo kulturu", koja će od jeseni biti dostupna korisnicima interneta.

Platforma će imati niz sadržaja, koji će biti namijenjeni posjetiocima iz zemlje i inostranstva.

Uz klasični internet portal, na kojem će biti objedinjene najsvježije multimedijalne vijesti iz kulture, najave svih dešavanja, posebno će biti predstavljena kulturna baština Crne Gore.

"Znatan prostor biće posvećen i svim ustanovama kulture i organizacijama iz svih crnogorskih gradova. Fokus će biti i na mladim stvaraocima, okupljenim kroz program 'Kreativna Crna Gora', a poseban - ujedno i jedan od najznačajnijih segmenata platforme biće Art market. Zahvaljujući tom servisu, svi crnogorski umjetnici moći će da prodaju na internetu svoja djela - i to auditorijumu iz čitavog svijeta. Art marketom će upravljati Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Kako se dodaje, na platformi će biti prezentovani i budući servisi u funkciji kulturnog turizma, investicioni potencijali kulturne baštine, ali i oni posvećeni promociji Crne Gore kao filmske destinacije. Biće to i jedinstvena platforma kada je riječ o našoj državi, ali i - kada je u pitanju kultura i umjetnost - na širem području.

Izrada platforme "Živimo kulturu" već je počela, i to u saradnji Ministarstva kulture, Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i studija "Fleka".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније