Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

15. 07. 2019. 13:34   >>  13:34 1

MEDITERANSKE I RUSKE MELODIJE

Na "Barskom ljetopisu" kvartet Baneta Kljajića

Vokalno-instrumentalni kvartet Baneta Kljajića održao je sinoć koncert na platou ispred Dvorca kralja Nikole, a u okviru programa "Barskog ljetopisa".

"Četvoro izuzetnih muzičara, specijalno za nastup na 32. "Barskom ljetopisu", okupio je Kljajić, virtuoz na gitari kog publika pamti još sa nastupa na Zimskoj sceni Festivala. U nešto promijenjenom sastavu, ovoga puta sa Ksenijom Milošević na violini, Sanjom Uzelac za mikrofonom i Urošem Markovićem za klavirom, Kljajić je svojim repertoarom publiku proveo kroz muziku Mediterana, a čule su se i neke od najpoznatijih ruskih ciganskih pjesama koje je publika sa oduševljenjem prihvatila" ističe se u saopštenju organizatora manifestacije.

Kako se dodaje, posebnu draž ovakvih melodija svojim vokalom i natupom istakla je Sanja Uzelac, inače vokalni solista proslavljene grupe "O’ Đila". Pjesme koje je izvela, kako kaže, pažljivo je birala za ovdašnju publiku.

"Ruske ciganske pjesme su, inače, dio mog repertoara, ali smo se vodili time da ovoga putu budu poznate pjesme, prijemčive, koje šira publika zna, a da opet imaju neku svoju umjetničku crtu. Publika je to jako lijepo primila, to se vidjelo i po očima i po cupkanju, na kraju krajeva repertoar je i biran tako da se publika što više opusti", istakla je Uzelac.

Ksenija Milošević, prva violina Beogradske filharmonije kaže da su iza svakog od muzičara godine, pa i decenije individualnog rada, i, upravo zahvaljujući tome, kada se sve sklopi zvuči kao jedna kompaktna cjelina. Miloševićeva je dobro poznata publici i kao vokal, a prisutne je razgalila izvođenjem crnogorske kompozicije "Još ne sviće rujna zora".

Za večeras je u okviru "Barskog ljetopisa", planirana promocija novog romana Marka Šelića Marčela koja će biti održana na platou ispred Dvorca kralja Nikole, sa početkom u 21:30 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније