Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Mina, objavila B.B. ]

19. 07. 2019. 13:35   >>  13:35

USPJEH CRNOGORSKOG MUZIČARA

Cerović potpisao ugovor sa kanadskom izdavačkom kućom

Nikšićanin Danijel Cerović potpisao je ugovor sa prestižnom izdavačkom kućom "Les Productions dOZ" iz Kanade, koja će uskoro izdati dvije knjige njegovih transkripcija muzike Silvius Leopold Vajsa iz londonskog manuskripta.

Izdanje će sadržati program CD-a koji je Cerović nedavno snimio za Naxos.

Cerović je jedan od vodećih crnogorskih izvođača iz domena klasične muzike sa intezivnom međunarodnom koncertnom karijerom. Nastupao je širom Evrope, u Aziji, Južnoj i Sjevernoj Americi.

Kao solista i kao član Crnogorskog dua gitara, nastupao je i sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

Cerović je snimio CD-ove s muzikom Skarlatija, Sora i Đulijanija, sa mecosopranisticom Amandom Stojović, sa muzikom za glas i gitaru, kao i CD muzike za dvije gitare sa Goranom Krivokapićem u izdanju Muzičkog centra Crne Gore.

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača žica francuski Savarez, 2014. godine uvrstila ga je na listu uglednih umjetnika iz čitavog svijeta koji ekskluzivno sviraju na njihovim žicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније