Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

24. 07. 2019. 07:06   >>  07:06

BURZAN UOČI KONCERTA

Sarajevo će prihvatiti energiju KIC Pop hora

KIC Pop hor spreman je za sjutrašnji prvi koncert van Crne Gore, a muzička postava je izuzetno srećna i ponosna što će ga zabilježiti baš u Sarajevu, simbolu multikulturalne sredine, gradu viševjekovne tradicije i centru raznovrsnog umjetničkog života, za Dnevne novine ocjenjuje Snežana Burzan, menadžerka hora.

 

Debitantski nastup van Crne Gore KIC Pop hor realizovaće sjutra veče (21 čas) na sarajevskom Trgu oslobođenja Alija Izetbegović i to pod okriljem 24. izdanja festivala “Baščaršijske noći”.

Koncert hora na centralnom sarajevskom trgu, podsjećaju iz Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, označiće početak obnovljene saradnje našeg KIC-a i Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo (BKC), a koja je ozvaničena sredinom prošlog mjeseca, kada su čelnici pomenutih institucija potpisali Protokol o saradnji.

“Pod sjajem zvijezda” biće 43. koncert podgoričkog hora, čija menadžerka Snežana Burzan ne skriva sreću što prvo poglavlje obnovljene saradnje počinje upravo pričom o KIC Pop horu - njenom čedu i to na poziv iz Sarajeva.

“Veoma sam srećna što je početak obnovljene saradnje sa BKC-om upravo koncert mog čeda, hora koji sam osnovala prije dvije godine i nešto više od četiri mjeseca. Srećna sam i ponosna što su upravo oni predložili da koncertom hora započnemo saradnju. Drago mi je što nisam ja inicirala to, već oni, i hvala im na tome. Takođe, predložiću da u septembru, oktobru ili novembru jedna njihova pozorišna predstava gostuje na scenama našeg KIC-a”, ističe Burzan za Dnevne novine.

Sarajevo i “Baščaršijske noći” nadaleko su prepoznati po kvalitetu i istančanom muzičkom ukusu, pa se čini da poziv za debi nastup hora van Crne Gore nije mogao stići sa ljepše adrese. Toga je svjesna i Burzan.

“Sarajevo je simbol multikulturalne sredine, viševjekovne tradicije bogate raznovrsnim umjetničkim životom, tako da smo veoma srećni zbog ove prilike. Ima pomalo i treme. Ipak, spremni dočekujemo koncert. Vjerujem da ćemo biti dobri kao i uvijek, da će nas nova sredina prihvatiti zbog energije koju nosimo svuda. Preksinoć je proba trajala preko tri sata, a sinoć smo imali još jednu ‘bogatu’. Uzbuđeni smo, energije ne fali. Naravno, mnogi nas nazivaju profesionalnim amaterima, a nije nimalo lako održati već 42 koncerta. Idemo van granice i smatramo to velikim uspjehom. Rad i puno ljubavi - to je naš recept”, rekla je ona.

Pod dirigentskom palicom profesora Saše Barjaktarovića, članovi hora pred Sarajlijama i njihovim gostima otpjevaće adute dobro poznatog repertoara - biće tu i domaćih i inostranih pop-rok hitova, kompozicija iz mjuzikala i filmova, klasika, kao što su: “Zlatni dan”, “Đon”, “Dođi u 5 do 5”...

Naravno, kakvo bi to gostovanje u Sarajevu bilo, a da se ne oda počast pokojnom velikanu - Kemalu Montenu.

“Planiramo da pjevamo njegovu ‘Sarajevo ljubavi moja’, želimo da to bude iznenađenje večeri. Pjevaće je naš solista Andrija Stanić, još jednu će otpjevati Dragan Radulović, zatim Vesna Kraljević, a Mila Nikić, iako nije članica hora, otpjevaće dvije pjesme i doprinijeće koncertu”, cijeni Burzan.

Koncertu u Sarajevu, osim članova hora, doprinijeće i publika. Burzan s osmijehom poručuje da već stižu najave od mnogih koji će dočekati hor u Sarajevu.

“Desetak članova hora ima rođake u Sarajevu, tako da se najavljuje brojna podrška. Takođe, neki iz hora su studirali u Sarajevu, biće ovo prilika da se prisjete mladosti. Među svima nama, iako smo različite generacijske dobi, vladaju različite emocije prema Sarajevu. Neke podsjeća na vrijeme kada smo živjeli u Jugoslaviji, ove mlađe, opet, na muziku sa tih prostora, koju danas slušaju”, zaključuje Burzan, podsjećajući da je u mislima članova hora već i 19. oktobar, kada će na novi međunarodni ispit - ovog puta u Beograd.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније