Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2019. 23:14 >> 23:12

GRAD TEATAR

"O miševima i ljudima" pred budvanskom publikom

Predstava "O miševima i ljudima", koju je po djelu nobelovca Džona Stajnbeka režirao jedan od vodećih reditelja u regionu Dino Mustafić, biće izvedena sjutra 25. jula, u 21 sat, pred budvanskom publikom na Sceni između crkava, u okviru festivala Grad teatar.

Ispričana egzistencijalistički i emotivno, "O miševima i ljudima" jedinstvena je priča koja dirljivo govori o istinskom prijateljstvu, ali i o krahu američkog sna, tj. o očaju i beznađu ljudi za vrijeme Velike depresije.

"Vanvremenska priča čini ovo djelo revolucionarnim za svako vrijeme jer govori o pravu na život i kada smo drugačiji od većine. U fokusu je jedno neobično prijateljstvo - između Džordža, čestitog i dobrog čovjeka, i Lenija, krupnog i snažnog muškarca sa umom đeteta. Oni čine porodicu, držeći se jedan drugog kako bi pobijedili usamljenost i otuđenost", navode iz Gradskog pozorišta.

Igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Branko Ilić, Pavle Ilić, Vule Marković, Marija Đurić, Dejan Đonović i Božidar Zuber.

Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Stela Mišković, scenografiju je uradila Smiljka Šeparović-Radonjić, kostime Lina Leković, dok je autorka muzike Tamara Obrovac.

Gradsko pozorište ovu predstavu realizovalo je u koprodukciji sa Barskim ljetopisom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније