Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Mina [ Objavio: O.Z. ]

31. 07. 2019. 17:57 >> 17:56

CG - MAĐARSKA

Realizovati prioritete iz Programa o kuturnoj saradnji

U Crnoj Gori i Mađarskoj stvorene su pretpostavke za realizaciji prioriteta koji su definisani Programom o kulturnoj saradnji, ocijenili su resorni ministri dvije države Aleksandar Bogdanović i Mikloš Kasler.

Kako su kazali iz Ministartva kulture, prioriteti Programa o kulturnoj saradnji podrazumijevaju razmjenu umjetnika na rezidencijalnoj osnovi, u kinematografiji i razmjeni iskustava u pojedinim oblastima kulture.

Iz Ministarstva su objasnili da se Bogdanović danas u Budimpešti sastao sa Kaslerom, a taj susret bio je prilika da se detaljnije sagledaju preduzeti koraci i aktivnosti na kojima počiva saradnja dvije države na planu kulture.

„Sagovornici su naglasili da su stvorene pretpostavke za pristupanje realizaciji onih prioriteta koji su definisani Programom o kulturnoj saradnji, prije svega u razmjeni umjetnika na rezidencijalnoj osnovi, u oblasti kinematografije, ali i razmjeni iskustava u pojedinim oblastima kulture u kojima je nužno jačati kadrovske potencijale“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su Bogdanović i Kasler razgovarali o nastavku i dinamici zajedničkih aktivnosti, dogovorenih prilikom prethodnog susreta, koji je održan u februaru ove godine.

„Ministri dvije države naglasili su da je potrebno da predstavnici ministarstava u kontinuitetu razmjenjuju informacije, kako bi planirane aktivnosti u umjetnosti i kulturi tekle na što efikasniji način“, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je Kasler ranije prihvatio poziv Bogdanovića da zvanično posjeti Crnu Goru, a to je, kako su kazali, i potvrdio na današnjem sastanku kada je najavio da će to uraditi do kraja septembra ove godine.

„Tom prilikom biće konkretizovani inicirani projekti, kojima će se dodatno unaprijediti sadržajna saradnja u oblasti kulture između dvije države“, zaključili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније