Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

12. 08. 2019. 20:55 >> 20:54

BANJAC ZA TVCG

"Priznanje potvrda života koji živim"

Priznanje "Milan Žmukić" za izuzetan doprinos afirmaciji Filmskog festivala u Herceg Novom je potvrda života koji živi, kazala je glumica Mira Banjac za TVCG.

Persa Micić, Strina Cana, Katica, Jeja, Cica, Zaretova žena, Firgina vjerenica Mara,Danica Čvorović, Roska, Ružica Sinđelić, Fukijeva baba- nemoguće je nabrojati sve značajne uloge zahvaljujući kojima je Mira Banjac ostavila neizbrisiv trag u glumištu jedne velike zemlje.

"Ovo je potvrda života koji živim. Vi ste odgovorni za živote koje plasirate na sceni ili u filmu. I to morate pokriti", istakla je Banjac za TVCG.

Sjetna, plahovita, žustra, tiha, gruba- sve je to Mira Banjac igrala podjednako upečatljivo, sa strašću, ljubavlju, posvećenošću.

Riječju, maestralno.Sa vjerom u sebe i empatijom prema likovima koje je tumačila, i koje je zbog toga činila stvarnim. U tome je tajna opstanka i trajanja, kaže.

Festivali traju, a mi opstajemo, rečenica je koju je Mira Banjac izgovorila na otvaranju hercegnovskog filmskog festivala. Ta kratka i jasna misao oslikava karijeru dugu sedam decenija bez koje bi bilo moguće zamisliti naše živote. Ali koji bi bez Mire Banjac bili mnogo prazniji.

Vanja Kovačević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније