Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 08. 2019. 13:52   >>  13:51

JEDAN OD VEĆIH U SVIJETU

Podgorički sajam knjiga na sajmu u Pekingu

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, predstavlja se i ove godine u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu (Bejing International Book Fair), koji se održava od 21. do 25. avgusta.

Ovogodišnje predstavljanje podgoričkog Sajma knjiga u Pekingu biće još jedna prilika da se crnogorsko izdavaštvo i izdavači predstave ne jednom od renomiranih međunarodnih sajmova knjiga. Međunarodni sajam knjiga u Pekingu (Bejing International Book Fair) predstavlja treću po veličinu manifestaciju ove vrste u svijetu, odmah poslije Sajma knjiga u Frankfurtu i sajma Book Expo koji se održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj renomirani Sajam održava se ove godine po 26. put na prostoru od 106.800 kvadratnih metara na kome će se predstaviti preko 2600 izlagača (među kojima i crnogorski Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja) iz 95 zemalja svijeta. Međunarodni sajam knjiga u Pekingu u prosjeku posjeti oko 300 000 posjetilaca, a sajamske događaje prati preko 1.300 akreditovanih novinara. Ove godine, na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu kao zemlja gost predstaviće se Rumunija.

Prisustvo Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i ove godine na pekinškom Sajmu (Bejing International Book Fair) utemeljeno je i na protokolu o saradnji koji je potpisan između ova dva sajma. U skladu sa navedenim protokolom, Međunarodni podgorički sajam knjiga biće tradicionalno zastupljen posebnim štandom na kome će se predstavljati crnogorska izdavačka tradicija kao i atraktivna izdanja crnogorskih izdavača i crnogorskih autora.

Delegacija Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja imaće jedinstvenu priliku da predstavi najznačajnije naslove crnogorskih izdavača na posebnom štandu u okviru pekinškog Sajma. Učešće na sajmu u Pekingu je odlična prilika za uspostavljanje veza sa kineskim izdavačima te da doprinese lakšem i frekventinjem objavljivanju kako kineskih autora u Crnoj Gori, tako i crnogorskih pisaca u Kini.

Prisustvo Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja na Sajmu u Pekingu tako predstavlja nastavak kulturne misije podgoričkog Sajma: uspostavljanje veza između kultura, saradnja sa renomiranim svjetskim izdavačima i sajmovima, predstavljanje crnogorske književne i izdavačke kulture u svijetu.

Naš štand je zvanično posjetio i ambasador Crne Gore u Kini gospodin Darko Pajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније