Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

21. 08. 2019. 16:16 >> 16:26

BEGIĆ

"Espresivo se razvija postupno, ali na pravi način"

Koncertom Moskovskog simfonijskog orkestra i solista Bojana Martinovića i Mirana Begića, večeras će na Cetinju biti završen 12. Međunarodni festival umjetničke muzike "Espresivo". Orkestrom će dirigovati Arsentije Tkačenko, a na repertoaru su djela Čajkovskog i Betovena.

Koncert Moskovskog simfonijskog orkestra najvažniji je ovogodišnji muzički događaj u Crnoj Gori, smatra jedan od večerašnjih solista i direktor festivala “Espresivo” Miran Begić. Riječ je o jednom od najznačajnijih muzičkih sastava na svijetu.

“Prije godinu, dvije ili pet nismo mogli ni da očekujemo da će jedan takav ansambl toga kvaliteta i renomea biti naš gost i upravo i večeras i zatvoriti festival, ali budući da smo radili kao i ove godine tako i u prethodnim godinama na kvalitetu mislim da se ‘Espresivo’ razvija u svim segmentima postupno, ali na pravi način”, kaže Miran Begić - direktor festivala “Espresivo”.

Namjera organizatora festivala je da i narednih godina na Cetinju okupljaju umjetnike svjetskog renomea, ali i mlade muzičare iz Crne Gore.

“Volio bih recimo da formiramo jedan ansambl, ali isključivo od crnogorskih umjetnika koji će se baviti, možda malo suviše ambiciozno, zadatim djelom ili djelima koja će biti napisana upravo za tu svrhu i za taj ansambl”, kazao je Begić.

Moskovski simfonijski orkestar i solisti na violini i klaviru Miran Begić i Bojan Martinović večeras će izvesti kompozicije Betovena i Čajkovskog koje predstavljaju remek-djela u orkestarskoj literaturi. Koncert počinje u 21 sat u Svečanoj sali “Ivan Crnojević” na Cetinju.

Petra Božović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније