Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

24. 08. 2019. 09:25 >> 13:45

NASTUPIO KEMAL GEKIĆ

Wild Beauty Art: Veliko umjetničko finale

Posljednji koncert prvog Wild Beauty Art festivala, održao se na Crnom jezeru, a njegov protagonista bio je pijanista svjetske reputacije, Kemal Gekić.

Ovaj rođeni Splićanin, koji već duže vrijeme živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, svojim bravurama je priredio događaj za pamćenje, saopštili su organizatori.

Izvodeći djela Lista, Šopena, Betovena i drugih, koji su se u ovom dijelu Crne Gore čuli po prvi put, Gekić je publiku nekoliko puta dizao na noge. Njegovo ogromno iskustvo i veliki autoritet koji uživa u svijetu pijanizma na svjetskom nivou daju onu lakoću i neposrednost u izvođenju koja je svojstvena samo najvećim umjetnicima. Jednostavan, komunikativan, ali istovremeno vatren i neobuzdan, Gekić je na Crnom jezeru odsvirao resital koji bi i u najznačajnijim dvoranama Evrope i svijeta bio prepoznat kao izuzetan. Publika je to znala i da prepozna i nagradi.

Gekićevim koncertom uspješno je završeno prvo izdanje Wild Beauty Art festivala. Zamišljen kao spoj prirode i umjetnosti, prvo izdanje je izazvalo ogromno interesovanje ne samo publike na koncertima na Crnom jezeru, već i na društvenim mrežama. Fotografije i video zapisi spektakularnih pejzaža u kojima su priređivani nastupi umjetnika osvojili su srca mnogih koji vole prirodu i umjetnost. Umjetnici koji su nastupali na festivalu su bili iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država i Mađarske. Savin kuk, UNESCO lokalitet Stećaka, prevoj Sedlo i Most na Đurđevića Tari, bile su lokacije na kojima su se odigravali dnevni koncerti za planinare, turiste, ali i mještane koji su vrlo pozitivno reagovali na cijeli koncept i njegovu realizaciju.

Festival je zatvorio državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović, koji je zaključio da je prvo izdanje Festivala nadmašilo očekivanja i da je uvjeren da će Festival rasti u svim pravcima, dokazujući da je prirodno da Crna Gora i njena turistička ponuda obuhvataju i umjetničke projekte poput ovih.

Festival Wild Beauty Art odigrao pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Žabljaka kao i uz podršku Opštine Žabljak i NP Durmitor. Posebnu zahvalnost organizatori ističu državnom sekretaru u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damiru Davidoviću i direktorici Turističke organizacije Žabljaka, Vanji Krgović Šarović.

Fondacija Wild Beauty Art koja stoji iza istoimenog festivala, je već pripremila nove programe do kraja godine i obećala nove umjetničke doživljaje u netaknutoj crnogorskoj “divljoj ljepoti”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније