Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

31. 08. 2019. 11:53 >> 11:53

U OKVIRU PURGATORIJA

"Dinamika mjuzik" održan u Tivtu

Koncert električnog gudačkog kvarteta “Dinamika mjuzik” održan je u okviru “Purgatorija”, u Tivtu. Riječ je o sastavu koji čine tri violine i di-džej, a izvode obrade popularnih djela klasične, rok, filmske i narodne muzike.

Muzičari koji akustične instrumente zamijene električnim i kombinuju klasiku sa drugim pravcima u svijetu nijesu rijetki. U našem regionu jesu, kaže violinistkinja kvarteta “Dinamika mjuzik”. Ovaj sastav je nastao prije sedam godina, a ideja im nije bila da se udalje od klasične muzike, već da je učine prijemčivijom široj grupi slušalaca. 

“Kada vide da jedan muzičar, kao mi večeras, može da svira i klasičnu muziku, mi smo birali najveće hitove, ali isto tako i pop i rok i na kraju neki lepi izabrani etno i to se onda tako lepo spakovano slušaocu koji nije muzički obrazovan zaista dopadne pa onda on poželi da ode i na jedan skroz klasičan koncert”, kaže Katarina Ranić Čavić, violinistkinja. 

Kada ne nastupaju u sastavu “Dinamika mjuzik”, violinisti se bave pedagoškim radom. Tu su i otkrili da je djeci zanimljivo kada neku etidu zamijene pjesmom Majkla Džeksona ili sonatu spoje sa “Led Cepelinom”. 

“Nama je jedan od većih ciljeva što veći broj nastupa po kulturnim centrima upravo iz tog razloga o kojima smo pričali gde dolaze ljudi, gde nam je cilj da privučemo i mladu publiku da bi se malo odvratili od nekih neukusa u muzici koju oni danas slušaju”, kazala je Ranić  Čavić.

Kvartet “Dinamika music” prvi put je u Crnoj Gori, a večeras će nastupiti u Herceg Novom.

Petra Božović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније