Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2019. 12:13 >> 12:13

SJUTRA U GALERIJI "KLUB"

Izložba "Fragmenti svjetlosti"

Izložba "Fragmenti svjetlosti" Miloša Radunovića i Igora Husaga, biće otvorena u Centru savremene umjetnosti Crne Gore (CSUCG), u galeriji "Klub", sjutra, 5. septembra, sa početkom u 20 sati.

Igor Husag rođen 1993. godine u Subotici, završio je osnovne studije Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Podgorici, na Mediteran univerzitetu.

"Tokom svojih osnovih studija proveo je jednu godinu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pohađajući nastavnički smjer. Od 2017. godine živi i radi u Aziji, gdje takođe pohađa Master studije dizajna (Shanghai Jiao Tong Univerzitet). Fotografijom je počeo da se bavi 2008. godine, a od 2014. godine njegovi su radovi izlagani na samostalnim i grupnim izložbama na Balkanu i u Aziji. Umjetnik se izražava digitalnom i tradicionalnom grafikom, analognom i digitalnom fotografijom, animacijom i crtežom. Privučen je interakcijom nauke i umjetnosti kroz eksperimentalnu praksu. U proteklih nekoliko godina povremeno uživa stvarajući u vidu kolaboracije uz muzičare, performere i likovnjake", podsjećaju iz CSUCG.

Miloš Radunović je rođen 1993. godine u Zrenjaninu.

"Završio je osnovne, kao i specijalističke studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2018. godine, studijski program slikarstvo. Učesnik je kolektivnih studentskih izložbi Fakulteta likovnih umjetnosti 2016, 2017. i 2018. godine. Živi i radi u Podgorici", navodi se u najavi događaja.

"Budući da su se pronašli u savremenim medijima, na prvoj zajedničkoj samostalnoj izložbi simboličnog naziva 'Fragmenti svjetlosti', ovi autori – koje veže i generacijska srodnost – oslonjeni na iskustva sopstvenih ritmova naglašavaju u svojim radovima svjetlost kao objedinjujući element. Kroz igru i eksperiment (djelimično ili u potpunosti utemeljeni na njima), Miloš i Igor s različitih pozicija razrađuju ovu problematiku, istražujući istovremeno granice njihovih prostornih i vizuelnih doživljaja – od formi svijetla i sjenke kao pojave neodvojive od slike i crteža do snažnih snopova svjetlosnih čestica lasera, (odnosno ekstenzija u fotografiji i videu)", zapisala je između ostalog kustoskinja izložbe Maja Dedić.

Ona je dodala da je "radovima iz serije 'Fragment, fluid' koju čine dvije instalacije crteža i digital printa, autor Miloš Radunović specifičnim likovnim sredstvima oslikava svoj vibrantni i dinamični unutrašnji svijet koji pršti od emocija. Sa druge strane, kroz svoj rad 'Laser Boy', Igor Husag istražuje pitanja identiteta i egzistencije pojedinca izgubljenog u modernom društvu".

Izložba se može pogledati do 23. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније