Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

15. 09. 2019. 14:20   >>  14:23

PREDSTAVA U ZETSKOM DOMU

Ovacije za "Razgovore o ljubavi"

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom sinoć je odigrana predstava "Razgovori o ljubavi". Publika oduševljena, pozdravila je ekipu na sceni burnim aplauzom i ovacijama.

Publika je bez daha gledala, aplauzom od emocija i ovacijama pozdravila ekipu predstave, Jerneja Lorencija, slovenačkog majstora režije.

Kada su otišli sa scene, teško je sabrati se, sabrati utiske, jer tragajući za pokretom, rediteljskim i glumačkim rješenjima, tragali su itekako za sobom.

„Još ne znam, kao dijete kad se rodi. Zbunjen sam, puno je svega u meni. Nema odgovora šta je ljubav,nikada ga neće ni biti. Mi se teško prepuštamo trenutku,sistematizirani smo, živimo u kategorijama. Rijetki su trenuci kada sam ja Jernej, stvarno ja Jernej, zapravo ne znam ko sam. Ja sam zapravo suma svih tih raznih uticaja. Postoji to negativno viđenje sebe, reditelj sam samo zato što postoje glumci, muškarac sam zato što postoje žene, star sam zato što su neki mlađi, mlad sam jer su neki stari. Sam sebi, ja sam apsolutno ništa. Onda su ti trenuci jako važni, kakvi god da jesu, veseli, bolni, kakvi god. Samo nekad, tu i tamo da sam ja stvarno ja“, kazao je nakon premijere reditelj Jernej Lorenci.

Tekst "Razgovori o ljubavi" tvorevina je cijelog autorskog i umjetničkog tima, ansambla iz četiri zemlje koji čine: Janez Škof, Maruša Majer, Zvezdana Novaković, Srđan Grahovac, Karmen Bardak , Jelena Laban, Krist Lleshi, Matia Llupa, Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi.

„Ovo je bio istraživački proces, a to je jako dragocjeno. Mi smo donosili materijal, a sve te priče, momenti, detalji došli su iz nas. Bilo je tu materijala još za tri predstave, ali ovo što smo imali za mene je bilo je beskrajno važno. Koliko god smo različitih nacionalnosti, godina, iskustva, životnog i profesionalnog, ljubav je zaista neprevaziđena, to je to o čemu mi svaki dan razmišljamo na ovaj ili onaj način. Imamo koncentraciju, pratimo jedni druge, slušamo.Odgovore nemamo, imamo samo slušanje. Slušanje na sceni i u životu. Da čujemo fizički, ali i iznutra, duboko u sebi da čujemo“, kazala je crnogorska glumica Jelena Laban.

Priča o predstavi „Razgovori o ljubavi“ tek je kompletna kada govorimo o tome da je na njoj brižljivo radio krajnje nadaren i uspješan tim uz Lorencija.

Autorska ekipa koja je učinila da svaki detalj bude umjetnost i pravi teatar,sabrala sve u cjelinu: kostimograf Belinda Radulović, autor muzike Branko Rožman, asistent režije i producent Juš Zidar, scenograf Branko Hojnik. Dizajn svjetla uz Lorencija potpisuju Zidar i Hojnik, a u predstavi gdje pokret igra mnogo je koreograf Gregor Luštek.

Reprizna izvođenja na repertoaru su 15, 16. i 17. septembra sa početkom u 19.30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније