Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

30. 09. 2019. 09:30 >> 09:30

U BIBLIOTECI "RADOSAV LJUMOVIĆ"

Promocija knjige "WERK - Austrougarske tvrđave u Crnoj Gori”

Dopunjeno izdanje knjige "WERK - Austrougarske tvrđave u Crnoj Gori", autora Radojice Raša Pavićevića, biće promovisano u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" večaras u 19 sati.

Drugo, dopunjeno i prošireno izdanje knjige izdavla je "Pobjeda", a o knjizi će govoriti autor, profesor Arhitektonskog fakulteta prof. dr Boris Ilijanić, kao i novinar "Pobjede" i publicista Vlatko Simunović.

Kako napominju u Biblioteci, zbog ogromnog interesovanja i obilja novih materijala koje je Pavićević u proteklih desetak godina prikupio, "Pobjeda" se u godini jubileja - 75 godina izlaženja ovog dnevnog lista, odlučila za izradu drugog, dopunjenog i proširenog izdanja monografije WERK, koje je štampano na crnogorskom i engleskom jeziku. Time je ovo djelo ušlo u cjelokupan opus izdavačkih i drugih projekata, kojima "Pobjeda" obilježava veliki jubilej.

Na 600 stranica, autor je prvi rad dopunio sa oko 500 novih dokumenata, fotografija, nacrta, šema, objava, naredbi...

Za prvo izdanje monografije, autor je dobio brojne nagrade, između ostalog, nagrađen je i od države Austrije, ukazom autrijskog predsjednika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније